top of page
Search

Savā rokrakstā

Updated: Oct 18, 2020



Kopš agra septembra mēs, TDA ‘”Ačkups’’, pēc visai ieilgušas deju pauzes atsākām kopmēģinājumus. Ne bez mērķa – cītīgi gatavojāmies TDA ‘’Vektors’’ rīkotajiem koncertiem ‘’Savā rokrakstā’’ uz VEF Kultūras pils skatuves 11. un 12. oktobrī.


Visiem labi zināmās situācijas dēļ šis koncerts tika pārcelts no aprīļa uz oktobri, taču nu bija iespēja dejot nevis plānotajā vienā, bet gan divos koncertos, par ko esam ļoti priecīgi – pēc atpūtas ar lielu nepacietību vēlējāmies kāpt uz skatuves un vienoties dejā ar citiem kolektīviem. Protams, ievērojot visus noteiktos drošības pasākumus. Secinājām, ka šāda jauna veida koncerta organizēšana veicina disciplīnu un uztur zināmu kārtību, tādēļ bijām pat iepriecināti par iespēju pielāgoties nepierastajai sistēmai, un tā noteikti nebija šķērslis, lai pilnībā izbaudītu prožektoru mirdzēšanu, mūsu satrauktos sirdspukstus un skatītāju aplausus. Bijām bezgala laimīgi atkal aut deju kurpes, vilkt greznākos tērpus un atrasties uz deju grīdas.


Pirms sākotnēji paredzētā koncerta gan mūsu, gan citu kolektīvu dejotāji piedalījās brīnišķīgā fotoprojektā, kuru īstenoja fotogrāfs Jurģis Rikveilis. Šie darbi kalpoja gan kā koncerta personalizētās afišas, gan priecēja skatītājus starpbrīžos. Fotogrāfijas, kurās redzami ''Ačkupa''' dejotāji, iespējams apskatīt šeit. Ļoti novērtējam vizuālo noformējumu, kuru, mūsuprāt, koncerta organizatori bija sagatavojuši lieliski.


Mēs esam gandarīti par paveikto - par to, ka bija iespēja atgriezties uz skatuves un darīt to, ko patiesi mīlam. Neskatoties uz turpmāko situāciju, nepacietīgi gaidīsim mirkli, kad tas notiks atkal. Kad atkal varēsim piedzīvot tikpat krāšņu un baudāmu koncertu, kā arī mesties citos deju piedzīvojumos un jaunos projektos.

Vēlamies teikt lielu, lielu paldies TDA ‘’Vektors’’ par uzdrošināšanos, lielisko organizatorisko darbu un silto uzņemšanu. Mums bija gods piedalīties šajā koncertā kopā ar citiem deju kolektīviem, kā arī nevaram vien sagaidīt nākamo iespēju priecēt skatītājus ar deju!


Lielu paldies sakām fotogrāfam Jānim Romanovskim, kura skaitās koncerta fotogrāfijas iespējams apskatīt šeit.



bottom of page