top of page
Search

Ceļš līdz 3. martam


Čau, mīļais lasītāj! Neuztraucies, mēs nekur neesam pazuduši… mums tikai ir bijušas darba pilna rokas - Deju nometne, jauni tērpi, Kalves skuja un arī skate! Tagad varam nedaudz uzelpot un Tev sīkāk izstāstīt, kas īsti Ačkupa dzīvē norisinājās... bet visu pēc kārtas!


Janvārī mēs pabijām koncertos Tukumā un Aizkrauklē, bet februārī jau sākām gatavoties skatei. Mūsu vadītāja Elita nolēma mūs izaicināt ar divām skaistām, taču grūtām dejām "Garais dancis" un "Šķiraties(i) zosu pulki". “Garo danci” Ačkups jau bija dejojis, tomēr ar jauniem dejotājiem tam tika piešķirts jauns veidols un cita burvība. Savukārt “Šķiraties(i) zosu pulki” tika likta kā pilnīgi jauna deja, un, šobrīd to dejojot, mēs katru reizi aizvien vairāk tajā iemīlamies. Lai apgūtu skates dejas un 'pieslīpētu' pārējās mūsu repertuāra dejas, tika veidota ikgadējā deju nometne divu dienu garumā. Tajā viss ritēja ļoti labi - bija kārtīgas iesildīšanās, bija labi saplānoti grafiki, kuros bija pārdomāti saliktas deju secības, un, pats galvenais, tika pievērsta uzmanība dažādiem akcentiem.


Ačkupa meitenēm vienu dienu bija satraucoša ziņa, ka būs svaigas vēsmas mūsu garderobē. Nepagāja ne ilgs laiks un mūsu noliktavā jau bija nonākuši jaunie un skaistie Liepupes brunči, kas meitenēm izraisīja lielu prieku. Arī puiši deva savu “jā vārdu”! :) Mūsu tērpu noliktava nu būs par Vidzemes tautas tērpu bagātāka. Blakus daudzām, lepnām Kurzemes goda drānām, šie svārki mūsu tērpu noliktavā ienes viegli pavasarīgu noskaņu. Vēl īpašāk ir tas, ka šādi Liepupes brunči ir diezgan liels retums starp kolektīviem, tādēļ priecājamies, ka Ačkups tajos izcelsies.


Kad nometne tika izdejota, sākās gatavošanās koncertiem. Viens no tiem notika Jelgavā, ko rīkoja TDA "Kalve". Viņi pirms koncerta mums iedeva mājasdarbu - izveidot savu tēlu atbilstoši tēmai “pārtikas tehnologi”. Tā nu mēs sevi nodēvējām par augstākās kvalifikācijas pārtikas tehnologiem no Francijas ar specializāciju vīna darīšanā, kas brīvajā laikā papildina savas zināšanas degustējot nobrūvēto... Tad mēs tikām izaicināti uz prāta spēlēm, kur parādījām savas zināšanas par dažādām tēmām - sākot no dabaszinātnēm līdz pat tehnoloģijām. Pēc spēlēm devāmies uz Jelgavas pili (Latvijas Lauksaimniecības universitātē), kur norisinājās ikgadējais koncerts “Polka pilī”.


Tā pamazām jau bija klāt Rīgas Reģionu Deju skate “Rīgas pūrs”. Mums bija jādejo 3. marta koncertā, kas notika jau 12:00 no rīta Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Smagais darbs ir atmaksājies un ir iegūta Augstākā pakāpe, jaunas emocijas, jaunajiem dejotājiem jauna pieredze un kā jau vienmēr - labi pavadīts laiks visiem kopā.


bottom of page