top of page
Search

"Kalves skujas" ceļojošais kauss nonāk pie mums!

Updated: Mar 27, 2022

Viena no ačkupiešu ikgadējām tradīcijām ir viesoties Jelgavā pie TDA ‘’Kalve’’ un kopā ar vēl citiem kolektīviem piedalīties Kalves rīkotajās erudīcijas spēlēs ‘’Kalves skuja’’, kā arī vakarā vienoties kopīgā deju solī un ierībināt Jelgavas pils deju grīdu koncertā ‘’Polka pilī’’.



7. marta dienu iesākām agri, lai laicīgi ierastos LLU Vides un būvzinātņu fakultātē, kur norisinājās erudīcijas spēles, kuru šī gada tematika bija ‘’Skolas laiks’’. Mēs pārstāvējām Elit’ skolu – bijām ieradušies kārtīgi, draudzīgi un gatavi uzvarēt. Cītīgi un precīzi pildījām mums gatavoto dienas plānu, apmeklējot visas stundas un pieveicot gandrīz visus stundās uzdotos uzdevumus. Jāsaka, ka veicās dažādi. Sporta stundā, loģiski domājot, nokomplektējām puišu komandu, taču uzdevums beigu beigās bija sarindot meiteņu tautas tērpu detaļas attiecīgajos Latvijas novados. Katrs lasītājs var apdomāt, kā puišiem varēja šādā uzdevumā veikties. Taču iespējami trūkstošos punktus ar lielu pārsvaru pār citām komandām atguvām veselības zinību stundā – paldies sakām mūsu kolektīva studējošajiem un absolvējušajiem profesionāļiem.


Starp erudīcijas konkursu un koncertu Jelgavas pilī katrai komandai bija iespēja gūt papildus punktus, piedaloties slēpņošanā – meklēt konkrētus objektus Jelgavas pilsētā un atzīmējot komandas ierašanos konkrētajā punktā. Esot pavisam gatavi uzvarēt, ačkupieši nolēma piedalīties – mūsu komanda atrada visus piecus apslēpos geoslēpņus un guva iespēju iepazīt Jelgavas pilsētu no cita skatu punkta.

Vakarā kāpām uz Jelgavas pils skatuves, izdejojot sev tuvas un skatītājiem mīļas dejas kopā ar pārējiem kolektīviem. Pēc koncerta pozitīvi uzlādēti visi kopā tikāmies noslēguma ballē, kuras gaidītākais mirklis bija visiem viens – rezultātu paziņošana. Pirms tas notika, katrs kolektīvs priecēja sevi un citus ar jauku un humora pilnu priekšnesumu saistībā ar skolas laiku, kuru muzikālo pavadījumu bija nodrošinājuši TDA ‘’Kalve’’ dejotāji. Pavisam drīz pienāca gaidītākais mirklis – bija jānoskaidro, kuram kolektīvam pagājušā gada uzvarētāji VPDK ‘’Mārupieši’’ nodos ceļojošo ‘’Kalves skuja’’ kausu. Rezultāti tika paziņoti – par šī gada sacensību uzvarētājiem bijām kļuvuši mēs – ačkupieši – otrajā vietā ierindojot TDK ‘’Banga’’, bet trešajā – TDK ‘’Austris’’. Jāsaka, ka visi dalībnieki bija cīnījušies godam, jo otrās vietas ieguvējus no mums šķīra vien niecīgs punktu skaits. Jutāmies patīkami pārsteigti un gandarīti, jo visas dienas garumā bijām pūlējušies un centušies tikt galā ar visiem mums sniegtajiem izaicinājumiem.


Pēc rezultātu paziņošanas sekoja nākošais pārsteigums – visu kolektīvu puiši pusnaktī sveica meitenes Starptautiskajā sieviešu dienā, veltot pozitīvu un jauku video rullīti, kā arī izdejojot meiteņu mīlēto deju ‘’Prūšu zeme’’ un, protams, dāvājot ziedus.


Sakām lielu paldies erudīcijas konkursa un koncerta organizētājiem - esam guvuši varenu pozitīvo emociju triecienu, kas mums lieti noderēs turpmāk, gatavojoties nākamajiem koncertiem un citiem pasākumiem.




bottom of page