top of page
Search

Ačkupa Sprīdīši Greizajā kompasā 2023


Katru gadu, kad tiek izsludināts ikgadējās dejotāju tradīcijas "Greizais kompass" norises laiks, ikviens dejotājs zina – tūlīt pienāks satraukuma pilnā pieteikšanās. Vietas dalībnieku sarakstā tika izķertas rekordlielā ātrumā, un arī šogad mēs, ačkupieši, ierindojāmies starp 30 kolektīviem, kuriem tika dota iespēja sevi pierādīt šajās sacensībās.

"Greizais kompass" ir TDA "Dardedze" rīkotas orientēšanās sacensības, kuras katru rudeni notiek kādā citā Latvijas pilsētā. Šoreiz devāmies uz Kandavu. Šī gada sacensību tēma – "Vēsturiskie tēli mūsdienu acīm". Ačkups Kandavā ieradās kā mūsdienu Sprīdīši, mūsu komandas kapteinis – princese Zeltīte. Annas Brigaderes pasaka par Sprīdīti daudziem no mums saistās ar bērnību un laimes meklēšanu. Vai mums izdevās laimi atrast Kandavā?


Diena pagāja spraigi. Organizatori bija sagatavojuši dažādus uzdevumus, kas pārbaudīja ne tikai mūsu veiklību, ātrumu, bet arī zināšanas un spēju domāt ārpus rāmjiem. Ar katru gadu organizatori paceļ latiņu arvien augstāk. Lai arī visas dienas garumā noskrieti neskaitāmi daudz soļu un izjusts sacensību gars, pāri visam baudījām skaistās Kandavas ieliņas, parkus, skatus uz Abavu un būšanu kopā.


Pēc sportiski pavadītās dienas vakarā visi satikāmies Rīgā uz apbalvošanas ceremoniju un dalībnieku balli. Ačkupa Sprīdīšu komanda ar princesi Zeltīti priekšgalā šī gada sacensībās ieguva 6. vietu. Mums liels prieks, ka mūsu komandas kapteinis princese Zeltīte (jeb Ačkupa sporta pārzinis Rihards) šogad īpaši izcēlās ar savu tērpu un ieguva balvu par spilgtāko tēlu.



Atraktīvākā tēla balvu ieguva muzikālais Sprīdītis. Sprīdīša (jeb mūsu Martas) stabulītes skaņas piepildīja mūsu dienu un pieskandināja Kandavu. Prieks, ka mūsu kolektīvā ir tik daudzpusīgi un talantīgi dejotāji.


Sveicam DA "Bramaņi" ar uzvaru sacensībās! Tāpat sakām lielu paldies TDA "Dardedze" un VPDK "Dardedze" organizatoru komandai par pasākumu! Mums izdevās laimi atrast Kandavā –laime mums ir būt kopā.

Bildes no mūsu personīgajiem arhīviem, kā arī no fotogrāfa Māra Zaķa.






bottom of page