top of page
Search

Zelta plosts 2023 aizved uz Ogri


Katru gadu, kad Latviju rotā zelta rudens, norisinās ačkupiešu tradīcija "Zelta plosts". Pasākumu organizē paši ačkupieši - mūsu "Kultūras centrs".

"Zelta plosts" ir ačkupiešu ikgadējs rudens pārgājiens, kas sevī apvieno sacensību garu un dejotāju spēju un izveicības pārbaudīšanu. Katru reizi tas mūs aizved uz citu skaistu vietu Latvijā. Šogad izstaigājām Ogri un Ogres Zilos kalnus.


Jau agri no rīta visi satikāmies vilcienā uz Ogri. Nonākot galamērķī, tikām sadalīti četrās komandās. Šogad savā starpā sacentās "Sakucīši", "Pastalnieki", "Vizulīši" un "VAJB" ( jeb "VisApkārt Jaunogrei Braucu").

"Kultūras centrs" nu dien spēj izdomāt radošus uzdevumus. Vai kādreiz esat redzējuši dejotāju mēģinājumu mežā? Tieši tā, šis bija viens no uzdevumiem! Turoties pie priedēm un eglēm kā pie deju zāles stangām, izpildījām dažādas baleta kustības.


Spēku šogad pārbaudījām, nesot bļodu ar ūdeni skatu tornī, izveicību - ar karotēm mutēs padodot miltus viens otram, lai pēc iespējas mazāk nobirtu zemē. Neizpalika arī lielā stafete, kurā bija jāatsauc atmiņā mūsu jubilejas koncerta secība un puišiem jānes kāda no meitenēm uz rokām paralēli zemei, kamēr viņa lasīja bumbiņas no zemes.


Vienā no uzdevumiem pārliecinājāmies, cik labi mēs viens otru saprotam un sajūtam bez vārdiem - kolonnā viens otram uz mugurām centāmies zīmēt to, ko aizmugurējais pašam zīmē uz muguras, lai pēdējais kolonnā stāvošais varētu to attēlot uz papīra lapas. Jāatzīst, ka šis bija gana izaicinoši, jo gala rezultāts ne vienmēr saskanēja ar organizatoru doto attēlu, toties izsmējāmies par savu radošo pieeju uzdevumam.


Katrai komandai dienas gaitā bija jāizpilda arī individuālie uzdevumi - jānobildējas pie lielākās peļķes Ogrē, jāuzņem attēls ar visiem komandas biedriem kokā, jāattēlo astoņkājis, žirafe un kobra vienā bildē, jāapvieno trīs Ačkupam mīļas dejas vienā priekšnesumā un citi.


Pirms došanās uz Rīgu notika apbalvošana. Uzvaru šī gada "Zelta plostā" izcīnīja komanda "VisApkārt Jaunogrei Braucu " jeb "VAJBS". Apsveicam ar uzvaru!

Sakām lielu paldies Ačkupa "Kultūras centram" par aizrautīgajām sacensībām un skaisti pavadīto dienu Ogrē.








bottom of page