top of page

"Greizais kompass" 2024

28.septembrī, dienu pirms Miķeļdienas, TDA “Ačkups” piedalījās TDA “Dardedze” un VPDK “Dardedze” rīkotajā pasākumā “Greizais kompass”, kas ir orientēšanās sacensības dažādās Latvijas pilsētās. Risinot āķīgus atjautības uzdevumus un pierādot savu ātrumu un izveicību, dejotāji veido ciešas un draudzīgas saites kolektīvu un dalībnieku starpā. Orientēšanās laikā tika pārbaudīta “Ačkupa” un citu kolektīvu spēja sadarboties neierastās situācijās. Šajās sacensībās katram ir jābūt ne tikai fiziski labā formā, bet arī gana erudītam.

Šogad pilsēta, pa kuru ložņāja dejotāji, bija Aizkraukle. Tēma - “Smalkais stils”. Redzējām Hiacintes, Onslovus un Deizijas. Citi bija piegājuši vēl radošāk – dažādu mikrorajonu smalkais stils, tējas maisiņi un vēl, un vēl.  Kolektīvā vienojāmies, ka kopīgi ģērbsimies kā Rozas un mācītājkungi no kolorītā seriāla "Smalkais stils". Tā kā "Greizais kompass" norisinās deju sezonas sākumā, tā ir kolosāla iespēja jaunajiem dejotājiem iepazīt pārējā kolektīva garu, savukārt mums – iepazīt jaunpienācējus.

Paldies “Dardedzei” par lieliski sagatavotajiem uzdevumiem. Garšojām čipsus, skrējām trasi ar aizsietām acīm, zvejojām bumbiņas no baseina ar karotīti mutē, smēlām ūdeni no Daugavas, lai to uzmestu sev virsū, lidinājāmies pa gaisu, rāpāmies pa virvi (īpaši mūsu jaunais spēkavīrs Mārtiņš), minējām dejas un to autorus tikai no to vispārējā apraksta, sargājām viens otra pirkstus no peļu slazdiem, minējām picas utt.


Par saliedējoši interesantajiem uzdevumiem var stāstīt ilgi un dikti, taču galvenais ir un paliek pieredze un atmiņas, ko no tiem iegūst katrs pasākuma dalībnieks. Diena bija patiešām aktīva - kopā noskrējām gandrīz 15 km. Finišā - noguruši, bet laimīgi par aktīvo dienu.

Kas ir dejotāji bez dejotāju ballēm?! Balle ar superīgu mūziku, kārtīgiem deju virpuļiem un, protams, gaidīto apbalvošanu. Dejotāji ir liela kopiena , kas turpina sevi pilnveidot dažādās jomās. Šogad “Ačkups” ieguva 10.vietu, taču nākamajos gados centīsimies tiekties vēl augstāk. Vēlamies pateikties pārējiem "Greizā kompasa" dalībniekiem un to kolektīviem par kopā būšanu, izpalīdzību, sacensības garu un pozitīvajām atmiņām. Nedrīkst aizmirst arī TDA “Dardedze”  un VPDK “Dardedze” ieguldījumu pasākuma tapšanā un īstenošanā. Tā visnotaļ nav bērnu spēle. Paldies Jums mīlīši, patiesi novērtējam.

Bildes no mūsu personīgā arhīva un fotogrāfes Ievas Makares.

bottom of page