top of page
Search

Deju sezona uzņem apgriezienus!


Decembris jau izsenis ir laiks, kad mēs atskatāmies uz aizejošajā gadā paveikto un kaļam plānus jaunajam gadam. Šis bloga ieraksts būs par mūsu aizvadītajiem koncertiem šajā deju sezonā, kura mums iesākās gana krāšņi.



Rudens bija pašā plaukumā, laiks kļuva arvien dzestrāks un, kā jau rudenī pieņemts, vairākās pilsētās un ciemos tika atzīmēta ražas novākšana. 7. oktobrī TDA "Ačkups" bija daļa no "Rudens ražas svētkiem" Vecbebros. Kā jau pirmais deju sezonas koncerts tas nāca ar nelielu satraukumu. Tā kā skatuves dēļi uz kādu laiku bija atstāti, mums bija jāielec atpakaļ deju ritmā, jāsadejojas vienam ar otru, jāatceras dejas zīmējumi un soļi ... un tas viss tikai mēneša laikā no sezonas sākuma.


Nākamais koncerts mūs aizveda pie draugiem TDA "Diždancis" uz Jelgavu. Koncertam "Rudens danči" bijām sagatavojuši ne tikai jau labi zināmas dejas, bet arī kādu mazāk redzētu – nu jau Ačkupam par iemīļotu deju kļuvošo "Vot i Puiseits" (horeogrāfe Marta Helēna Vanaga).


Pēc koncerta, kā jau tas ir ierasts, tematiskā balle. Šoreiz katram kolektīvam bija jātērpjas kādas desmitgades raksturīgajos tērpos un jāsagatavo arī priekšnesums. Ačkupieši atgriezās 2000. gadu sākuma stilā. Paldies TDA "Diždancis" par uzaicinājumu. Pie jums vienmēr prieks atgriezties!



Kad ziema un pirmais sniegs bija sagaidīts, devāmies uz Grenctāli ciemos pie VPDK "Dzirnavnieki", kuri decembra sākumā koncertā "Dzirnas maļ un maļ" svinēja savu 10 gadu jubileju.

Apaļā jubileja tika atzīmēta ar vērienu – skaists koncerts un jubilejas balle ar dzīvo mūziku. Paldies par uzaicinājumu "Dzirnavniekiem", un lai skaisti nākamie 10, 20 un vēl un vēl gadi!


Kā ierasts pēc visiem koncertiem mēs sveicām jaunos ačkupiešus ar pirmo koncertu mūsu pulciņā. Priecājamies, ka esat iedejojušies, tagad tikai uz priekšu jaunos deju piedzīvojumos TDA "Ačkups" sastāvā.



Mūsuprāt, esam godam aizvadījuši pirmos koncertus, un nu ir laiks gatavoties baltiem un mierpilniem Ziemassvētkiem!

Paldies par bildēm mūsu Paulai Kalniņai un no koncerta "Rudens danči" fotogrāfei Sintijai Birkentālei!





bottom of page