top of page

Ačkupieši uzsāk deju sezonu


Vasara paskrēja nemanot, un jau augusta beigās pamazām atgriezāmies ierastajā deju ritmā. Sezonu, kā ierasts, uzsākām ar jauno dejotāju uzņemšanu. Šogad bija četras uzņemšanas A grupā un viena uzņemšana D grupā.

Sakām paldies visiem, visiem, kuri nenobijās un ieradās pie mums! Arī šogad mūsu kolektīvam gan A, gan D sastāvā pievienojās jauni, skaisti un azartiski dejotāji, kuriem acis mirdz par latviešu skatuvisko tautas deju. Sveicam ačkupiešu saimē!

Katra deju sezona "Ačkupam" iesākas ar skaistiem svētkiem - septembrī vārda dienu svin gan mūsu vadītāja Elita Treilone, gan repetitore Sanita Misika. Elitas aizrautība un neatlaidība tautas deju mākslā raisa mīlestību pret deju ikvienam ačkupietim, tā mūs satuvina un vieno visu lielo "Ačkupa" saimi. Elita spēj vienmēr atrast īstos vārdus ikkatram no mums, lai galva paceltos augstāk, mugura kļūtu staltāka un prieks dejot vairotos. Sanitas stingro roku izjūtam klasikas nodarbībās. Viņas radošā enerģija liek mums censties vēl vairāk, nostiept pirkstgalus vēl stingrāk un pacelt kāju, nu, vēl mazliet augstāk. Brīžos, kad pašiem liekas - mēs vairāk nevaram, viņa pārliecina, ka mēs spējam vairāk nekā domājām. Paldies, paldies un vēlreiz paldies, ka jūsu vadībā mēs varam augt ne tikai kā dejotāji individuāli, bet arī kā kolektīvs.


Sezonas sākumā "Ačkupa" A sastāvam notika jaunā biroja vēlēšanas. Par jauno "Ačkupa" prezidenti tika ievēlēta Šarlote. Sveicam ar atbildīgo amatu! Šarlote ir patiešām īsts spridzeklītis, viņai ir daudz ideju un mērķu. Šarlotes neizsīkstošo enerģiju sajutām jau kopš viņas pirmās sezonas "Ačkupā" - viņa ļoti aktīvi iesaistījās kolektīva dzīvē. Viņa ir mūsu labais gariņš un čaklās rokas, viņai acis mirdz par "Ačkupu". Šarlote ar katru no mums labprāt aprunājas, viņa ikvienu spēj uzmundrināt un iedrošināt. Lai izdodas iecerētie mērķi! Mēs zinām, ka "Ačkups" ir drošās rokās. "Ačkupa" tradīcijas un garu Šarlotei palīdzēs turēt prezdienta vietnieks Arvis. Lai abiem veiksmīga sadarbība!

Svētki nosvinēti, jaunā prezdiente ar savu komandu apsveikta, bet kas tad būtu sezonas sākums bez dejām. Būs pārsteigumi un jaunumi mūsu repertuārā gan no ačkupiešiem labi zināmās horeogrāfes Martas Helēnas Vanagas, gan no mūsu pašu dejotājas Paulas, kura sava diplomdarba ietvaros iestudēs jaunas dejas. Bet par to jau nākamajos blogos.. Uz tikšanos koncertos!


bottom of page